Nie jestem entuzjastką pracochłonnych i trudnych w przygotowaniu dań. Będę wdzięczna za podrzucenie przepisów na szybkie i niekłopotliwe obiadki, a sama tez się chętnie nimi podzielę! :D
Dzisiaj serwowałam rodzinie schab w śmietanie z grzybami. Przygotowanie jest bardzo proste.
Schab pokroiłam w plastry, ułożyłam w wysmarowanym oliwą rondlu. Na to wrzuciłam rozkruszone kostki cebulowe Knorr i paczuszkę mrożonych grzybów. Oczywiście można świeże, jeśli się właśnie wróciło z lasu... :) Wszystko to zalałam śmietaną do zup "Piątnica", dodałam maggi - i do piekarnika! Potrawa dusi się pod przykryciem gdzieś około godziny, może trochę dłużej. Kilka razy zaglądnęłam i "pochechłałam" aby nie przywarło.
Przyznacie, że roboty z tym nie ma prawie wcale, a efekt jest naprawdę fantastyczny! Świetnie smakuje z ryżem i mizerią, albo jakąś surówką.
Smacznego!
|
Elu, mniam,mniam, wykorzystam Twój przepis przy pierwszej okazji, może jeszcze będziemy robić fotki smakołykom ? :)
|