salmosalar - 2006-09-19 12:01:09

W zeszłym tygodniu postanowiłem zaszaleć kulinarnie i zrobiłem imprezę z sushi. Tanie to nie jest, ale raz na jakiś czas można sobie sprawić taką przyjemność. Tak naprawdę największa frajda jest w czasie samego wykonywania. Kilka osób może robić swoje wersje, a konsumpcja jest "grupowa"

Tak wyglądały ingrediencje:
http://images2.fotosik.pl/169/5e90d4b8eeeef672m.jpg


A tak produkt finalny:

http://images3.fotosik.pl/168/3b7a5371cd74e911m.jpg



Jeśli temat  sushi wzbudza Wasze zainteresowanie, służę uprzejmie dalszymi instrukcjami, co do produktów, techniki robienia itd.

aska - 2006-09-19 12:18:24

salmosalar!!!  i to cudo zrobiłeś sam??? gdzie szukac takich męzczyzn?? chylę czoła !! :please:

salmosalar - 2006-09-19 12:45:34

Jak opisałem powyżej praca była zbiorowa. Robiły 3 osoby (łącznie ze mną). Ja byłem pomysłodawcą oraz "nadzorcą i moderatorem" w tej pracy :)

Danuśka - 2006-09-22 09:54:04

salmosalar napisał:

Jeśli temat  sushi wzbudza Wasze zainteresowanie, służę uprzejmie dalszymi instrukcjami, co do produktów, techniki robienia itd.

Salmo! Bardzo proszę o szczegóły!!!

salmosalar - 2006-09-22 11:57:22

Danuśka napisał:

Salmo! Bardzo proszę o szczegóły!!!

Oto 2 linki na początek:

http://serwisy.gazeta.pl/logo/1,73659,2808689.html

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=322

Osobiście polecam instrukcje z "kuchnia.o2" - jest dokładniejsza i lepiej opisuje przygotowanie ryżu (a to jest najważniejsze)

Powodzenia!

MIKI_KRAKOW - 2006-09-22 18:48:46

salmosalar napisał:

Oto 2 linki na początek

To ja dodam jeszcze dwa - przepisy mojego ulubionego kucharza, Pascala Brodnickiego :)

Nori maki, nigiri i ebi nigiri
http://poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid262/

Sushi meshi - ryż octowy do sushi
http://poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid261/

(Rozmyślam, jak się wkręcić na kolację do Pascala :D Albo jak się załapać na obiady domowe do niego :D )

przerywanie kaset hi8 https://irsystem.pl/