#1 2006-10-13 00:54:13

MIKI_KRAKOW

Bocianobabka

Zarejestrowany: 2006-09-18

Tosty

Sałatkowy przepis figi przypomniał mi pora w innym wydaniu - jako składnik dodatku do tostów.

Proporcja na 8 tostów:

Białą część dwóch ładnych porów pokroić na plasterki, pół kilo pieczarek takoż ciach ciach w plasterki. Wszystko wrzucić na patelnię na rozgrzane 4 łyżki masła. Przesmażyć przez 4 minuty, następnie podlać wodą i dodać sporą szczyptę kminku. Bul bul przez dalsze 10 minut. Dodać soli i pieprzu do smaku.

Kromki pieczywa tostowego zrumienić w tosterze z obu stron.

W tzw. międzyczasie nagrzać piekarnik do temp. 220 stopni.
Zrumienione kromki posmarować cienko masłem, nałożyć pory z pieczarkami i na każdą kromkę dwa paski sera Camembert.

Zapiekać w rozgrzanym piekarniku ok. 3 - 5 minut.

Mniam mniam


Bogatym nie jest ten kto posiada, lecz ten kto daje. Jan Paweł II

Offline

 

#2 2006-10-13 22:12:38

paela

Bocianobabka

Zarejestrowany: 2006-09-16

Re: Tosty

Tosty Miki przypomniały mi o paście serowej - świetnej do tostów właśnie, którą ktoś kiedyś prezentował w telewizji, a u nas w rodzinie "zadomowiła się" na dobre.

Potrzebny jest dobry twardy ser pleśniowy - bardzo dobrze nadaje sie każdy z "Lazurów", chociaż najlepszy jest (w luksusowej wersji pasty) Regina Blue.
Serek ucieramy z tłustym masłem, dodając roztarty czosnek.
Bagietkę albo inne pieczywko opiekamy i smarujemy pastą, ale możemy też nieopieczone posmarować i włożyć na chwilę do piekarnika.
Obydwie wersje doskonałe w smaku!

Życzę wspaniałych doznań smakowych!

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Szamba betonowe Trzebinia przegrywanie kaset vhs warszawa